gevel nieuw gedeelte

#HERBOUW HOEVE MET BEHOUD VAN KARAKTERISTIEKE VOORGEVEL

'Een oude hoeve wordt een ééngezinswoning die voldoet aan hedendaagse comforteisen en met respect voor de landelijke context.
Het vrijwaren van het karakteristieke beeld was bepalend voor het eindresultaat.'

geschoorde voorgevel

De typologie van de hoeve in zijn landelijke context werd als uitgangspunt genomen bij het totstandkomen van het ontwerp. Hoewel het ontwerp voorziet in het slopen van een aanzienlijk deel van de huidige constructie, blijft het streefdoel om een duurzame kwalitatieve eengezinswoning te realiseren met respect voor de context (stedenbouwkundig en ruimtelijk) en het bestaande patrimonium.
Om die reden wordt de voorgevel en de karakteristieke dienstvleugel behouden. De te herbouwen delen worden opgericht met gerecupereerde baksteen. De materialisatie van de nieuwe delen leunt aan bij het bestaande kleurenpalet maar onderscheidt zich door eigentijdse verwerking en formaten. Gelijmd metselwerk in wildverband en structureel verlijmde beglazing in het gevelvlak versus Vlaams verband en ramen 'achter slag'.

schema
de volledig gerestaureerde voorgevel
nieuw volume tussen huis en stal
oud en nieuw

'De detaillering van de nieuwe delen werd uitgepuurd.
Gelijmde baksteen en structureel verlijmde beglazing geven het geheel een hedendaagse uitstraling.'

visualisatie voorgevel

Meer weten over dit project?

Contacteer ons voor meer informatie.
We vertellen je graag hoe we dit project hebben aangepakt_

M +32 478 59 26 33
info@transform-architectuur.be

Volg ons en blijf op de hoogte

  • 2012
  • PROGRAMMA: Herbouw hoeve
  • LIGGING: Balegem (Oosterzele)
  • OPDRACHTGEVER: Particulier
  • STATUS: Opgeleverd