TRANS.
FOR.
MA.
TIE *
__

* zelfst. naamw. (de; v; meervoud: transformaties)
1. Omvorming, gedaanteverandering.
2. Proces van verandering van de vorm, de functie of structuur.

DE MAATSCHAPPELIJKE EN RUIMTELIJKE CONTEXT WAARIN WE LEVEN VERANDERT VOORTDUREND.
TRANSFORM ARCHITECTUUR BOUWT AAN EEN DUURZAME TOEKOMST EN GEEFT ZO VORM AAN DEZE TRANSFORMATIE.
__

OVER TRANSFORM ARCHITECTUUR
TRANSFORM Architectuur, opgericht door Michael Van Maldeghem, is een Gents architectenbureau dat op zoek gaat naar meerwaarde door een onderzoekende ontwerpattitude te koppelen aan een intensieve samenwerking met de opdrachtgever.
We ontwerpen duurzame en kwalitatieve architectuur op maat van de gebruikers met een sterke verankering in de ruimtelijke context.

Vanuit een brede maatschappelijke interesse werkt TRANSFORM Architectuur aan een gevarieerde portfolio. Niet de schaal van een project maar de ambitie van de opdrachtgever is voor ons doorslaggevend.
Via samenwerkingen met andere ontwerpers, studiebureaus en externe experts wordt een team op maat van het project samengesteld zodat creativiteit en ervaring gekoppeld worden aan capaciteit.

Duurzaamheid vormt het fundament van wat we doen. Omdat we graag geloven dat onze projecten impact hebben, gaan we voor maximaal ruimtelijk rendement met een minimale ecologische voetafdruk. Duurzaamheid is geen kers op de taart. Het is een attitude die aan de basis ligt van een geslaagd project.

TRANSFORM Architectuur volgt geen stijl. Stijl legt beperkingen op. We kiezen voor een methodiek waarbij mogelijkheden worden blootgelegd en de potenties van de site ten volle worden benut. De inbreng van de klant is hierbij cruciaal en vormt de leidraad voor al onze ontwerpbeslissingen.

WERKWIJZE


Luisteren

Omdat we maatwerk leveren vinden we het belangrijk om de wensen en ambities van onze opdrachtgevers volledig te doorgronden. Door aandachtig te luisteren leren we de verwachtingen en ambities kennen die het project zullen bepalen.
We vragen van onze opdrachtgevers het vertrouwen en de bereidheid om onbevooroordeeld te luisteren naar onze oplossingen. Wederzijds vertrouwen is de sleutel tot een succesvol ontwerpproces en een sterk eindresultaat.

Zoeken

We bieden geen standaard oplossingen. Dus begint het werk telkens van vooraf aan opnieuw. Onderzoeken, testen, schrappen en opnieuw beginnen totdat het helemaal juist zit.
We ontwerpen op het scherp van de snee en zoeken naar ruimtelijke oplossingen die resulteren in boeiende en hedendaagse architectuur.

Sturen

Het ontwerpproces is geen eenrichtingsverkeer. Een project komt tot stand door een intensieve wisselwerking tussen verschillende betrokken partijen, elk met hun eigen visie en ideeën. TRANSFORM Architectuur neemt in dit proces een actief sturende rol op om het concept te bewaken en het project op het juiste spoor te houden. Communicatie en transparantie zijn hierbij sleutelwoorden en kenmerken onze aanpak.
TRANSFORM Architectuur denkt oplossingsgericht en onderhandelt om deze tegenstrijdige claims te verzoenen. We geloven niet in een conflictmodel en gaan voluit voor dialoog.

Bouwen

De intense zoektocht naar de juiste ruimtelijke oplossingen én de uitgebreide voorbereiding hebben slechts tot doel om het concept te realiseren. Samen met zorgvuldig geselecteerde uitvoerders, en steeds met grote betrokkenheid van de opdrachtgever, wordt het concept omgezet in een duurzame constructie.

WAT
WE
DOEN
__

HAALBAARHEIDSSTUDIE

Met onze haalbaarheidsstudies richten we ons specifiek op projectontwikkelaars die de mogelijkheden van een bepaalde site in kaart willen brengen. Een haalbaarheidsstudie moet betere inzichten opleveren in de ontwikkelingsmogelijkheden van een bepaald perceel of pand. Op basis van deze inzichten kunnen onderbouwde beslissingen genomen worden over de verdere realisatie van het project.
Via een uitgebreide analyse van de site worden de potenties en knelpunten van een bepaald terrein of pand blootgelegd en benoemd. Parallel hiermee wordt de stedenbouwkundige context onderzocht zodat een onderbouwde visie kan worden opgebouwd die als basis zal dienen voor het overleg met de bevoegde overheid.
Na overleg met alle stakeholders wordt een syntheseontwerp gemaakt waarin de mogelijkheden van de site ruimtelijk weergegeven worden. Daarnaast worden de ontwikkelingsmogelijkheden gekwantificeerd en vertaald in concrete ontwerpvoorstellen.

ARCHITECTUURSTUDIE

Als architect 'pur sang' blijft de architectuuropdracht het zwaartepunt van onze activiteiten waarin al onze expertise en ervaring aan bod komt. Via een stapsgewijs ontwerpproces kristalliseren ideeën en concepten tot een voorkeursscenario dat verder wordt verfijnd en uitgewerkt tot een doordacht ontwerpvoorstel. Als volbloed ontwerpers voelen we ons als een vis in het water tijdens dit ontwerpproces.
De complexiteit van bouwen vraagt om een brede waaier aan expertises die liefst zo vroeg mogelijk in het project worden ingebracht. Door verschillende expertises samen te brengen ontstaat er kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines wat leidt tot hoogwaardige ruimtelijke oplossingen. We doen hiervoor beroep op ervaren en vertrouwde partners.
Binnen deze samenwerking is de architect de stuwende kracht en aanjager van het ontwerpproces. De studiebureaus leveren input en adviseren vanuit hun specifieke expertise. Elke inbreng vanuit het team wordt getoetst aan de ontwerplogica van het geheel.
Met deze multidisciplinaire aanpak trachten we voor onze opdrachtgevers echte meerwaarde te creëren. We ontwerpen tot in het kleinste detail zonder het overzicht te verliezen.

INTERIEURONTWERP / MAATWERK

Onze voorkeur gaat uit naar totaalprojecten waarbij we elk facet van het project naar onze hand kunnen zetten. Omgeving, gebouw en interieur vloeien samen tot een harmonisch geheel op maat van de klant. Omdat elke aspect op het geheel is afgestemd is het eindresultaat meer dan de som der delen.
We ontwerpen uw interieur met oog voor detail en gevoel voor esthetiek. Uitgekiende materiaalkeuzes, de juiste proporties, verfijnde details zijn ons handelsmerk. Ook voor maatwerk en meubelontwerp kan u op ons een beroep doen. We werken hiervoor samen met geselecteerde partners die de uitvoering voor hun rekening nemen.

ADVIES DUURZAAM BOUWEN

Als ontwerper en architect zijn we reeds vele jaren geboeid door de vele facetten van duurzaam bouwen. Via onze up-to-date materiaalkennis en ervaring met duurzame bouwtechnieken willen we inspireren en innovatie bevorderen. Onze ruime ervaring met houtskeletbouw, circulair bouwen en BENoveren stellen we ter beschikking van toekomstige (ver)bouwers en opdrachtgevers.
Bent u op zoek naar specificieke expertise of concrete informatie in verband met duurzaam bouwen? We bekijken graag met u de mogelijkheden en prioriteiten van uw (ver)bouwproject. Contacteer ons voor meer info.

ONZE
PROJECTEN
__

2021

Gent: verbouwing rijwoning - ontwerp en uitvoering
Sint-Martens-Latem: poolhouse en zwembad - ontwerp en uitvoering
Gent: optopping rijwoning - ontwerp en uitvoering
Destelbergen: uitbreiden woning met logopedie praktijk - ontwerp en uitvoering

2020

Mariakerke: verbouwen en uitbreiden villa - ontwerp en uitvoering
Ninove: masterplan site Erica Garden + herinrichten parking - masterplan + ontwerp
Wetteren: Optoppen vrijstaande woning - ontwerp en uitvoering
Destelbergen: verbouwen vrijstaande woning - ontwerp en uitvoering
Zwijnaarde: verbouwing rijwoning Heerweg-Zuid - project volgens principes circulair bouwen - uitvoering
Berlare: nieuwbouw uitvaartcentrum en twee appartementen voor Uitvaarten De Ras - ontwerp en uitvoering
Sint-Amandsberg: verbouwen uitbreiden halfopen bebouwing - ontwerp en uitvoering

2019

Gent: nieuwbouw rijwoning Meidoornhof - ontwerp en uitvoering
Gent: verbouwing rijwoning Sint-Baafskouterstraat - ontwerp en uitvoering
Gent: verbouwing rijwoning Voskenslaan - ontwerp en uitvoering
Gent: nieuwbouw rijwoning Weverboslaan - ontwerp en uitvoering
Mariakerke: verbouwing bungalow - ontwerp
Deinze: Nieuwbouw 27 appartementen en 2 kantoorruimtes (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)

2018

Sint-Martens-Latem: verbouwing en uitbreiding villa - ontwerp en uitvoering - opgeleverd
Hamme: Nieuwbouw Administratief centrum met ondergrondse parking en residentiële ontwikkeling (PPS) (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)

2017

Gent: Gevelrenovatie kantoorgebouw DFZ Estate Management - opgeleverd
Gent: verbouwing rijwoning Georges Wibierdreef - opgeleverd
Gent: uitbreiding halfopen bebouwing Paviljoenweg - aanbesteding

2016

Oud-Heverlee: bouwen van 10 eengezinswoningen - westrijdontwerp i.o.v. SHM Dijledal
Gent: notariaat - studie
Kortijk: Sociale huisvestingsmaatschappij Goedkope woning cvba: bouwen van 310 woningen (in samenwerking met Abscis Architecten)

2015

Merelbeke: zorgwonen: bouwen van 40 nieuwbouw zorgflats en herbestemming van kasteel en kasteelpark (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)
Merelbeke: tramstelsite: bouwen van 6 urban villa’s met omgevingsaanleg (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)

2014

Sint-Denijs-Westrem: Notariaat; bouwen van een kantoorruimte met residentie (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)
Gent: verbouwing rijwoning met optopping Ottergemsesteenweg - ontwerp en uitvoering - opgeleverd
Eigenbilzen: verbouwen woning - ontwerp en uitvoering
Ninove: Campus GO! fase 2 bouwen van kunstateliers (in samenwerking met Abscis Architecten)

2013

Gentbrugge: bouwen 2 eengezinswoningen - ontwerp en uitvoering - opgeleverd
Evere: GO! Ontwerpwedstrijd schoolgebouw met kinderdagverblijf (in samenwerking met Abscis Architecten)
Roeselare: project scholen voor Morgen, scholencampus (in samenwerking met Abscis Architecten)
Sint-Truiden: DBFM scholenbouw, schoolgebouw voor de scholencampus Tichelrij. (in samenwerking met Abscis Architecten)

2012

Gentbrugge: bouwen 3 eengezinswoningen - ontwerp en uitvoering - opgeleverd
Balegem (Oosterzele): herbouwen hoeve - ontwerp en uitvoering - opgeleverd

2011

Sint-Amandsberg: nieuwbouw eengezinswoning - ontwerp en uitvoering - opgeleverd
Leuven: Klein Rijsel, Woonontwikkeling stationsomgeving Leuven met starters- en sociale woningen (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)
Ninove: Campus GO! fase 1 bouwen van een basisschool, middenschool en labogebouw (in samenwerking met Abscis Architecten)

2010

Sleidinge: gefaseerde uitbreiding van het Ambulant Centrum voor het Universitair ziekenhuis te Leuven (in samenwerking met Abscis Architecten)
Leuven: Studielandschap Farmaceutisch Instituut, herbestemming van het voormalig Farmaceutisch Instituut als studielandschap Humane Wetenschappen (in samenwerking met Abscis Architecten)

2009

Oudenaarde: Zwarte zusterklooster Pamele, Renovatie en nieuwbouwproject voor zelfstandig wonen voor ouderen (in samenwerking met Abscis Architecten)

2004-2009

Gent: inrichten van een loft - opgeleverd
Medewerker A. Verbeke, diverse projecten:
Temse: De Zaat, woontoren met ondergrondse parking
Lochristi: eengezinswoning - ontwerp en uitvoering
Jordaenskaai te Antwerpen, commercieel gelijkvloers & 4 luxe appartementen - ontwerp en uitvoering
Ter Platen te Gent, 84 appartementen en ondergrondse parking - ontwerp
Badhuis te Antwerpen, 25 appartementen en ondergrondse parking - ontwerp
Waasmunster, woonerf met 10 woningen - ontwerp
Deinze, productiehal en kantoren Escotex - ontwerp
Waasmunster, herbestemming villa tot kantoren - ontwerp
Gullegem, productiehal en kantoorruimte - ontwerp en uitvoering