schets

#NIEUW VOLUME ALS SCHAKEL TUSSEN WONING EN TUIN

'De leefruimte koppelen aan de tuin, maar het bijgebouw toch behouden. Hoe doe je dat?
De oplossing ligt in een nieuw volume dat in het bijgbouw wordt ingeschoven.'

huidige situatie

De bestaande toestand bestaat uit een woonhuis met een bijgebouw die met elkaar verbonden zijn door een tuinmuur. Hierdoor ontstaat er een binnenkoer die door zijn ingesloten karakter en goede oriëntatie een kwaliteitsvolle buitenruimte is. Het perceel is zeer diep met een grote tuin achter het bijgebouw. De tuin is echter niet zichtbaar vanuit de woning omwille van de dwarse aanwezigheid van het schuurtje. De wens van de bouwheer om meer contact te hebben met de tuin was één van de uitgangspunten bij het nadenken over een nieuwe indeling van de woning.

schema

'Het nieuwe volume krijgt een zadeldak en wordt zo een nieuwe schakel in het geheel.'


schakelvolume
schakelvolume
voorgevel

'Het bestaande gebouw wordt deels leefruimte, deels overdekt terras mét zicht op de tuin.'

voorgevel

Meer weten over dit project?

Contacteer ons voor meer informatie.
We vertellen je graag hoe we dit project hebben aangepakt_

M +32 478 59 26 33
info@transform-architectuur.be

Volg ons en blijf op de hoogte

  • 2014
  • PROGRAMMA: Uitbreiden ééngezinswoning
  • LIGGING: Bilzen
  • OPDRACHTGEVER: Particulier
  • STATUS: Uitvoering