duurzame nulenergiewoning

#DUURZAME NUL-ENERGIE WONING MET PATIO

'Een ontwerp dat duurzaamheid als basisvoorwaarde combineert met ambitieuze ruimtelijke doelstellingen leidde tot een atypische rijwoning met een hoek af.'

vloerplaat en isolerende opstand

Schuine perceelsgrenzen, een verspringende voorbouwlijn en de mogelijkheid om een doorgang tussen straat en tuin te creëren resulteerden in een bijzonder grondplan waarin relaties tussen interieur en exterieur de hoofdrol spelen.
Omwille van de korte bouwtijd en het duurzame materiaalgebruik werd gekozen voor een houtskeletconstructie waarbij grote delen werden geprefabriceerd. De achter- en zijgevel werden opgevat als een houten vliesgevel met driedubbele beglazing.

voorgevel
overdekte inkom met zwarte gevelpanelen
voorgevel
voorgevel

'De buitenschil is bekleed met verduurzaamd vurenhout.
De overdekte delen zijn afgewerkt met zwarte gevelpanelen die zorgen voor contrast.'

voorgevel
voorgevel

'De patio brengt het daglicht tot diep in de woning.'

voorgevel

'De houten vliesgevels reiken van vloer tot plafond waardoor de grenzen tussen binnen en buiten wegvallen.'

voorgevel

Meer weten over dit project?

Contacteer ons voor meer informatie.
We vertellen je graag hoe we dit project hebben aangepakt_

M +32 478 59 26 33
info@transform-architectuur.be

Volg ons en blijf op de hoogte

  • 2011
  • PROGRAMMA: Nulenergie ééngezinswoning
  • LIGGING: Sint-Amandsberg
  • OPDRACHTGEVER: Particulier
  • STATUS: Opgeleverd