paviljoen

#RENOVATIE EN UITBREIDING VILLA MET TRANSPARANT PAVILJOEN

'Het oorsponkelijk volume wordt quasi volledig behouden.
Een toevoeging naast de villa resulteert in een L-vormig volume waarbij vanuit elke ruimte een sterke relatie met de zuidgerichte tuin ontstaat.'

bestaande villa

Context is alles. Dit project bewijst het opnieuw.
De oorspronkelijke vraag van de opdrachtgevers was een uitbreiding van het gelijkvloers die zich deels voor- en deels naast de villa zou situeren. Omdat dit relatie tussen de bestaande villa en de tuin zou verzwakken werd een alternatief naar voor geschoven. De vorm van het perceel, waarbij de zone achter de villa onderbenut is, was de aanzet voor het huidige ontwerpvoorstel. Een lang, smal volume wordt haaks op de villa geplaatst. Zowel de bestaande villa als het nieuwe paviljoen staan volledig in contact met de tuin. Naast een werkplek en een zithoek, bevat het paviljoen ook een overdekt terras en buitenkeuken die gelinkt zijn aan een zwemvijver.

'De villa staat op een driehoekig perceel waarbij de tuin zuidgericht is.
De vorm van het perceel was bepalend voor de inplanting van het nieuwe paviljoen.'

schema bestaande toestand
schema nieuwe toestand
overdekt terras
patio

'Een patio vormt een ruimtelijke afscheiding tussen de zithoek en de werkplek én brengt daglicht en groen binnen in het interieur.'

'Het platte dak van het paviljoen wordt uitgevoerd in zichtbeton met plankenbekisting.
Doordat deze van binnen naar buiten doorloopt vervaagt de grens tussen het interieur en het exterieur.'

interieur met zichtbeton
paviljoen met zwemvijver

Meer weten over dit project?

Contacteer ons voor meer informatie.
We vertellen je graag hoe we dit project hebben aangepakt_

M +32 478 59 26 33
info@transform-architectuur.be

Volg ons en blijf op de hoogte

  • 2020
  • PROGRAMMA: Verbouwing en uitbreiding villa
  • LIGGING: Mariakerke (Gent)
  • OPDRACHTGEVER: Particulier
  • STATUS: Voorontwerp