#Trans.for.ma.tie


(de; v; meervoud: transformaties)

1. Omvorming, gedaanteverandering.

2. Proces van verandering van de vorm, de functie of structuur.

'Transformatie is overal en continu. Hierdoor wijzigt onze ruimtelijke en maatschappelijke context voortdurend.
Wonen, werken, ontspannen, mobiliteit,... Alle facetten van de maatschappij zijn onderheving aan verandering.'


Transform Architectuur stelt zich tot doel deze transformatie te sturen en vorm te geven. Ons werkveld overstijgt daarom de architectuur. Door elke ontwerpopgave vanuit een breed perspectief te benaderen ontstaan gelaagde en duurzame projecten met betekenis.
We brengen Architectuur, omgeving en samenleving samen tot een coherent geheel met ruimtelijke én maatschappelijke meerwaarde.

Over Transform Architectuur_


Transform Architectuur, opgericht door Michael Van Maldeghem, is een Gents architectenbureau dat op zoek gaat naar meerwaarde door een onderzoekende ontwerpattitude te koppelen aan een intensieve samenwerking met de opdrachtgever. We streven naar duurzame en kwalitatieve architectuur op maat van de gebruikers met een sterke verankering in de ruimtelijke context.

Transform Architectuur bouwt aan een gevarieerde portfolio met een sterke focus op residentiële projecten. Daarnaast heeft Transform Architectuur ook ruime expertise in andere segmenten zoals scholen, kantoren, zorgwonen,... Via samenwerkingen met andere ontwerpers, studiebureaus en externe experts wordt een team op maat van het project samengesteld zodat creativiteit en ervaring gekoppeld worden aan capaciteit.

Duurzaamheid vormt het fundament van wat we doen. Omdat we graag geloven dat onze projecten impact hebben, gaan we voor maximale ruimtelijke impact met een minimale ecologische voetafdruk. Duurzaamheid is geen kers op de taart. Het is een attitude die aan de basis ligt van een geslaagd project.

Transform Architectuur volgt geen stijl. Stijl legt beperkingen op. We kiezen voor een methodiek waarbij mogelijkheden worden blootgelegd en de potenties van de site ten volle worden benut. De inbreng van de klant is hierbij cruciaal en vormt de leidraad voor al onze ontwerpbeslissingen.

Wat we doen_


LUISTEREN
Wat we doen is maatwerk. En dat vergt een goed inzicht in de wensen van de opdrachtgever en de omstandigheden waarin het project tot stand komt. Door aandachtig te luisteren naar onze opdrachtgevers leren we de verwachtingen en ambities kennen die het project zullen bepalen.
We vragen van onze opdrachtgevers het vertrouwen en de bereidheid om onbevooroordeeld te luisteren naar onze oplossingen. Wederzijds vertrouwen is de sleutel tot een succesvol ontwerpproces en een sterk eindresultaat.

ZOEKEN
We bieden geen standaard oplossingen. Dus begint het werk telkens van vooraf aan opnieuw. Onderzoeken, testen, schrappen en opnieuw beginnen totdat het helemaal juist zit.
We ontwerpen op het scherp van de snee en zoeken naar hoogwaardige oplossingen om tot een boeiende en hedendaagse architectuur te komen.

STUREN
Het ontwerpproces is geen eenrichtingsverkeer. Een project komt tot stand door een intensieve wisselwerking tussen verschillende betrokken partijen, elk met een eigen agenda. De bereidheid om compromissen te sluiten is hierbij een basisvoorwaarde. Deze attitude houdt ook risico’s in. Verregaande compromissen hollen een idee of concept uit. Transform Architectuur wil in dit proces een actief sturende rol spelen om het concept te bewaken en het project op het juiste spoor te houden.

ONDERHANDELEN
Architectuur neemt ruimte in. Ze heeft impact op de omgeving. Tegenstrijdige claims op de beschikbare ruimte leiden soms tot conflicten.
Transform Architectuur denkt oplossingsgericht en onderhandelt om deze tegenstrijdige claims te verzoenen. We geloven niet in een conflictmodel en gaan voluit voor dialoog.

Michael Van Maldeghem_


(°1979, Gent) behaalde in 2003 zijn master in de architectuur aan de Hogeschool voor Wetenschap & Kunst Sint-Lucas te Gent.

Na zijn stage ging Michael als freelancer aan de slag en deed hij ervaring op bij diverse architectenbureaus. In een multi-disciplinaire omgeving werkte hij als projectarchitect aan een breed scala van projecten met diverse programma's. Naast het aansturen van projectteams bleef zijn voornaamste focus op het ontwerpproces gericht.

Sinds 2012 werkt Michael aan diverse eigen projecten in combinatie met freelance opdrachten voor externe bureaus. Met een gestaag groeiende portfolio ontstond de noodzaak om de activiteiten binnen een nieuwe structuur verder te zetten.
Transform Architectuur is het antwoord op deze noodzaak. Met de oprichting van een eigen bureau kiest hij voor schaalvergroting en wordt verder ingezet op een doorgedreven, professionele dienstverlening.

Projecten_

2021
Lede: reconversie van een loods tot uitvaartcentrum - ontwerp en uitvoering
Gent: Totaalrenovatie en uitbreiding villa - ontwerp en uitvoering

2020
Berlare: nieuwbouw uitvaartcentrum en twee appartementen voor Uitvaarten De Ras - ontwerp en uitvoering
Ninove: masterplan site Erica Garden + herinrichten parking - masterplan + ontwerp
Gent: verbouwing rijwoning Karel Van Renthergemstraat - ontwerp
Zwijnaarde: verbouwing rijwoning Heerweg-Zuid - project volgens principes circulair bouwen - uitvoering

2019
Gent: nieuwbouw rijwoning Meidoornhof - ontwerp en uitvoering
Gent: verbouwing rijwoning Sint-Baafskouterstraat - ontwerp en uitvoering
Gent: verbouwing rijwoning Voskenslaan - ontwerp en uitvoering
Gent: nieuwbouw rijwoning Weverboslaan - ontwerp en uitvoering
Mariakerke: verbouwing bungalow - ontwerp
Deinze: Nieuwbouw 27 appartementen en 2 kantoorruimtes (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)

2018
Sint-Martens-Latem: verbouwing en uitbreiding villa - ontwerp en uitvoering - opgeleverd
Hamme: Nieuwbouw Administratief centrum met ondergrondse parking en residentiële ontwikkeling (PPS) (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)

2017
Gent: Gevelrenovatie kantoorgebouw DFZ Estate Management - opgeleverd
Gent: verbouwing rijwoning Georges Wibierdreef - opgeleverd
Gent: uitbreiding halfopen bebouwing Paviljoenweg - aanbesteding

2016
Oud-Heverlee: bouwen van 10 eengezinswoningen - westrijdontwerp i.o.v. SHM Dijledal
Gent: notariaat - studie
Kortijk: Sociale huisvestingsmaatschappij Goedkope woning cvba: bouwen van 310 woningen (in samenwerking met Abscis Architecten)

2015
Merelbeke: zorgwonen: bouwen van 40 nieuwbouw zorgflats en herbestemming van kasteel en kasteelpark (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)
Merelbeke: tramstelsite: bouwen van 6 urban villa’s met omgevingsaanleg (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)

2014
Sint-Denijs-Westrem: Notariaat; bouwen van een kantoorruimte met residentie (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)
Gent: verbouwing rijwoning met optopping Ottergemsesteenweg - ontwerp en uitvoering - opgeleverd
Eigenbilzen: verbouwen woning - ontwerp en uitvoering
Ninove: Campus GO! fase 2 bouwen van kunstateliers (in samenwerking met Abscis Architecten)

2013
Gentbrugge: bouwen 2 eengezinswoningen - ontwerp en uitvoering - opgeleverd
Evere: GO! Ontwerpwedstrijd schoolgebouw met kinderdagverblijf (in samenwerking met Abscis Architecten)
Roeselare: project scholen voor Morgen, scholencampus (in samenwerking met Abscis Architecten)
Sint-Truiden: DBFM scholenbouw, schoolgebouw voor de scholencampus Tichelrij. (in samenwerking met Abscis Architecten)

2012
Gentbrugge: bouwen 3 eengezinswoningen - ontwerp en uitvoering - opgeleverd
Balegem (Oosterzele): herbouwen hoeve - ontwerp en uitvoering - opgeleverd

2011
Sint-Amandsberg: nieuwbouw eengezinswoning - ontwerp en uitvoering - opgeleverd
Leuven: Klein Rijsel, Woonontwikkeling stationsomgeving Leuven met starters- en sociale woningen (in samenwerking met Abscis Architecten - bekijk project hier)
Ninove: Campus GO! fase 1 bouwen van een basisschool, middenschool en labogebouw (in samenwerking met Abscis Architecten)

2010
Sleidinge: gefaseerde uitbreiding van het Ambulant Centrum voor het Universitair ziekenhuis te Leuven (in samenwerking met Abscis Architecten)
Leuven: Studielandschap Farmaceutisch Instituut, herbestemming van het voormalig Farmaceutisch Instituut als studielandschap Humane Wetenschappen (in samenwerking met Abscis Architecten)

2009
Oudenaarde: Zwarte zusterklooster Pamele, Renovatie en nieuwbouwproject voor zelfstandig wonen voor ouderen (in samenwerking met Abscis Architecten)

2004 - 2009
Gent: inrichten van een loft - opgeleverd
Medewerker A. Verbeke, diverse projecten:
Temse: De Zaat, woontoren met ondergrondse parking
Lochristi: eengezinswoning - ontwerp en uitvoering
Jordaenskaai te Antwerpen, commercieel gelijkvloers & 4 luxe appartementen - ontwerp en uitvoering
Ter Platen te Gent, 84 appartementen en ondergrondse parking - ontwerp
Badhuis te Antwerpen, 25 appartementen en ondergrondse parking - ontwerp
Waasmunster, woonerf met 10 woningen - ontwerp
Deinze, productiehal en kantoren Escotex - ontwerp
Waasmunster, herbestemming villa tot kantoren - ontwerp
Gullegem, productiehal en kantoorruimte - ontwerp en uitvoering

Meer weten?
Interesse in een samenwerking?

Contacteer ons voor meer informatie.
We nemen graag de tijd om een samenwerking te bespreken_

M +32 478 59 26 33
info@transform-architectuur.be

Volg ons en blijf op de hoogte