uitbreiding woning

#Uitbreiding woning met winterkamer.

EEN GRONDIGE VERBOUWING VAN DEZE WONING WERD AANGEGREPEN OM DE FUNCTIES OP HET GELIJKVLOERS TE REORGANISEREN.
IN EEN BEWEGING WORDT DE WONING UITGEBREID MET EEN WINTERKAMER.
__

bestaande toestand

Het ontwerp voorziet in een interne reorganisatie én een uitbreiding van de woning. De positie van de bestaande functies wijzigt ingrijpend. De uitbreiding speelt hier op in.
Zo wordt de bestaande keuken die zich momenteel aan de voorgevel bevindt verplaatst naar de huidige zithoek en komt er een aparte TV-hoek vooraan in de woning. De keuken wordt een open keuken die centraal in de woning is gelegen. Een nieuw groot raamgeheel in de zijgevel zorgt voor voldoende daglicht en een goed contact met het kleine terras tussen de bestaande woning en de uitbreiding. Het terras is oost geörienteerd en ontvangt hierdoor de ochtendzon.
De uitbreiding wordt een flexibele ruimte die naargelang de seizoenen anders kan gebruikt worden. Een beglaasde vouwwand en een tweede schuifwand binnen zorgt ervoor dat deze ruimte in het tussenseizoen kan worden opengezet en als buitenruimte kan functioneren. Tijdens de koudere periodes wordt dit een volwaardige binnenruimte = WINTERKAMER. Een vaste luifel beperkt de oververhitting in de zomermaanden via de zuidgeörienteerde achtergevel.

schema

DE BESTAANDE LEEFRUIMTE IS L-VORMIG. DE UITBREIDING BORDUURT VOORT OP DIT PATROON.
DE DIAGONALE ZICHTLIJNEN ZORGEN VOOR EEN BOEIEND VISUEEL GEHEEL.
__

schema
keuken

DE KEUKEN KRIJGT EEN PROMINENTE ROL IN DE WONING.
ALLE ANDERE FUNCTIES WORDEN ROND DE KEUKEN GEORGANISEERD.
__

keuken

EEN LUIFEL ZORGT VOOR SCHADUW IN DE ZOMER ZODAT OVERVERHITTING VERMEDEN WORDT.
DE ZONE TUSSEN DE WONING EN DE TUINBERGING WORDT INGERICHT ALS BUITENKEUKEN.
__

keuken
keuken